Eerste Afspraak

  • Gesprek
  • Onderzoek
  • Röntgenfoto en uitslag
  • Behandeladvies en vervolg

Sint MaartensKinderKliniek in Maasziekenhuis Pantein

De Sint MaartensKinderkliniek is gevestigd in het Maasziekenhuis Pantein in Beugen (bij Boxmeer) en ligt direct aan de snelweg. Vanuit Utrecht ben je bijvoorbeeld in een uurtje met de auto bij ons. Als je door de hoofdingang naar binnen gaat, dan loop je naar de polikliniek links achterin; dat is de polikliniek van de Sint MaartensKinderkliniek.
De Kinderkliniek is helemaal gericht op kinderen en jongeren. Door goed te luisteren en altijd weer te leren is het mogelijk om de Kinderkliniek aan de nieuwste inzichten aan te passen. Ook al is geen enkel ziekenhuis fijn, onze Kinderkliniek probeert je wel gerust te stellen en je waar mogelijk echt te helpen.

Gesprek en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak op de polikliniek heb je eerst een gesprek met de orthopeed, arts-assistent of de verpleegkundig specialist. Daarna zal je rug onderzocht worden. Dit doet absoluut geen pijn, maar we willen graag weten of je rug soepel beweegt en of er geen andere oorzaken voor je scoliose zijn. Vervolgens ga je naar de afdeling radiologie voor een röntgenfoto.

Röntgenfoto en uitslag

Met behulp van een röntgenfoto kan de orthopeed meten hoe groot de bocht is. Dit wordt uitgedrukt in graden. Als de foto gemaakt is, meld je je weer bij de balie van de polikliniek orthopedie. Je gaat dan samen met je ouder/verzorger en de orthopeed, arts-assistent of verpleegkundig specialist de foto bekijken.

Behandeladvies en vervolg

Hierna bespreekt de orthopeed, arts-assistent of verpleegkundig specialist met jou en je ouders of verzorgers welke behandeling er eventueel wordt gestart.

Al deze bevindingen worden in je dossier geschreven. Daarna zal de behandelaar een brief maken voor je huisarts en eventueel voor de dokter uit een ander ziekenhuis als die je verwezen heeft.

Heb je nog vragen?