Controle

  • Gemiddeld 3 keer per jaar
  • Röntgenfoto
  • Adviezen

Controle afspraken

Het kan zijn dat de orthopeed of verpleegkundig specialist samen met jou besluit om nog niet te behandelen met een brace of door te opereren, maar je wel goed te volgen. Dus met je afspreekt dat je na een bepaalde tijd opnieuw op het spreekuur komt.
Als dat zo is dan leggen we je natuurlijk uit waarom we dat met je afspreken. Misschien is het (nog) niet duidelijk dat je een scoliose hebt, of is de kromming nog heel klein. Omdat we je regelmatig controleren, ben je verzekerd van goede adviezen en weet je waar je aan toe bent.

Röntgenfoto

Gemiddeld kom je 3 keer per jaar op controle. Er zal dan bijna altijd eerst een röntgenfoto van je rug gemaakt worden. Deze wordt met jou en je ouders/begeleiders daarna besproken.

Adviezen

Veel adviezen die we geven, gaan over sporten. Als je een scoliose hebt, is het namelijk belangrijk dat je sport. De meeste jongeren die een scoliose hebben, verwijzen we naar de fysiotherapie om de spieren van je lichaam getraind te krijgen. Het kan ook zijn dat we je naar de cesartherapie verwijzen als je niet helemaal ‘ín het lood staat’. Dat houdt in dat je neus niet recht boven je navel staat.

Heb je nog vragen?