Behandeling Scoliose

  • Eerste afspraak
  • Controle
  • Brace
  • Operatie

Eerste afspraak

Als de huisarts je naar de Sint MaartensKinderkliniek heeft verwezen dan krijg je een afspraak op onze polikliniek. Tijdens de afspraak heb je een gesprek met de orthopeed of verpleegkundig specialist en onderzoeken we je rug. Daarna ga je naar de afdeling Radiologie voor een röntgenfoto.

Lees meer

Controle

Het kan zijn dat de orthopeed samen met jou en je ouders of verzorgers besluit om nu niet te gaan behandelen met een brace of een operatie. Hij zal je uitleggen waarom hij dit afspreekt. Je komt dan wel regelmatig op onze polikliniek voor controle. Omdat je regelmatig een afspraak hebt op de polikliniek ben je verzekerd van goede adviezen en weet je waar je aan toe bent.

Lees meer

Brace

Het kan zijn dat de orthopeed in overleg met jou en je ouders kiest voor behandeling met een brace. Een brace is een speciaal voor jou op maat gemaakt korset. Deze brace zorgt ervoor dat de rug zo recht mogelijk blijft.

Lees meer

Operatie

Samen met jou en je ouders besluit de orthopeed of een operatie voor jou de beste oplossing is. Bij de operatie corrigeert de orthopeed de wervelkolom zo veel mogelijk naar de natuurlijke vorm waarna het in die stand wordt vastgezet.

Lees meer

Download de app

Als je een brace krijgt voor de scoliose bij de Sint MaartensKinderkliniek of als je bij ons geopereerd wordt aan de scoliose dan kan je alle informatie over de behandeling bekijken via de Orthopedie SMK app.

Lees meer